fbpx Skip to main content

5 ok, hogy miért kezdj el pilateszezni:

Közzétette: 2023-02-26Pilates

 

  1. Növeli a hajlékonyságodat és az izomerődet. A pilates egy teljes test edzés, ami kiemelten hangsúlyt fektet a tartóizmaid erősítésére, ami jobb tartáshoz, az izmaid rugalmasságához, tónusosabb, formásabb izomzathoz vezet. Nem növel nagy izomtömeget, de gyönyörűen formálja az izmaidat. Leghamarabb a ruháidon fogod észrevenni, hogy máshogy állnak rajtad, bővebbek lesznek. Ráadásul a rendszeres pilates edzéssel hosszú távon biztosan bezsebelheted a dicséreteket, hogy milyen jól nézel ki!

 

  1. Csökkenti a stresszt, és növeli a mentális fókuszt: ahhoz, hogy jól végezd a pilates gyakorlatokat koncentráció és kontroll szükséges. Ez segít, hogy csökkenjen a stressz szinted és fókuszba kerülj. A mind-body (a test és az elme) kapcsolat a pilates lényegi eleme, ezzel is segít, hogy ellazulj, és jól érezd magad a bőrödben. Garantáltan nincs időd azon gondolkozni közben, hogy mit kell még ma megcsinálnod, vagy mit felejtettél el. Én azt szoktam mondani, hogy egy kávészünet az agyadnak.

 

  1. Csökkenti a sérülések kockázatát: pilates órán nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy figyelj arra, hogy jól végezd a gyakorlatokat, és folyamatosan javítunk, segítünk téged, hogy minél precízebben végezd azokat. Segít egyensúlyba hozni az izomzatodat, ezáltal hozzájárul, hogy az ízületeid helyesen mozogjanak. Növeljük az izomerőt, bejáratunk helyes mozgásmintákat, javítjuk az idegi-izom kapcsolatot. Ez mind együtt támogat téged abban, hogy megelőzd, vagy éppen elkerüld a sérüléseket.

 

  1. Javul az egyensúlyérzéked és a koordinációd: pilates órán gyakran végezzük a gyakorlatokat instabil felületeken, törekszünk a precizitásra, ezáltal jobb lesz az egyensúlyod, és szebb lesz a mozgásod.

 

  1. Minden edzettségi szintre lehet edzésprogramot írni: rengeteg variácó lehetséges. A teljesen kezdőtől a profi sportolókig tudjuk pilatesszel támogatni, hogy elérd a céljaidat. Ráadásul elég egy matrac hozzá, de, ha igazán változatos edzésre vágysz, érdemes egy gépekkel felszerelt stúdiót választani.
Call Now Button