fbpx Skip to main content

5 ok, hogy miért szeretjük annyira a pilatest?

Közzétette: 2018-07-03Pilates

5 ok, hogy miért szeretjük annyira a pilatest?

 

Összegyűjtöttük azokat a kézenfekvő okokat, amelyek miatt a pilatest gyakorlatilag bárkinek javasolni tudnánk!

 

  1. A pilates nem egy olyan mozgás, amely heves szívdobogást okozna, és a gyakorlatok elvégzése sem jelent a keringési rendszerre, illetve az Ízületekre megterhelő mozgást. Nagyon hatékony főképp azok számára, akik egész nap ülőmunkát végeznek, hiszen alaposan átmozgat, javítja a testtartást.
  2. Segít a karcsúság megőrzésében, erőssé, rugalmassá teszi az izmokat, sőt, olyan izommunkát is igényel, amely az eddig passzivitásban lévő izmokat érinti. Ennek hatására akár a test minden részén kellemes izomlázat tapasztalhatunk.
  3. A pilates során elvégzett gyakorlatok úgy lettek összeállítva, hogy megfelelő testtudat alakulhasson ki, és az egyenletesen és a fokozatosság elvére épített és egyénre szabott gyakorlatok során elérhetjük, hogy az egész izomzatunk harmonikus egységként dolgozzon.
  4. Növeli az állóképességet és egyben hajlékonyságot is ad nekünk, hiszen sok gyakorlatban nyújtás közben történik az aktív izommunka, amellyel azok rugalmasságát növelhetjük.
  5. Kifejezetten ajánlható abban az esetben is, ha valamilyen sérülésből szeretnénk gyorsan és hatékonyan felépülni. Ugyanakkor eredményesen alkalmazható derékfájás, csípő, térd és más mozgásszervi betegségek esetében is, hiszen ízületkímélő jellege miatt nem terheli feleslegesen a beteg testrészeket.
Call Now Button