fbpx Skip to main content

A három legfontosabb dolog:

A három legfontosabb dolog, amit tegyél meg, ha hosszú távon meg akarod őrizni az egészségedet:

1. Mozogj rendszeresen: A rendszeres testmozgásnak számos előnye van az egészséged megőrzése szempontjából. Segít megelőzni a krónikus betegségeket, csökkenti a stresszt, javítja a hangulatodat és növeli az energiaszintedet. Próbálj meg legalább heti 180 perc aktív mozgást végezni, ami lehet séta, futás, kerékpározás vagy bármilyen más tevékenység, amit élvezel.

2. Egészséges ételeket fogyassz: Az egészséges étkezés kegyetlenül fontos az egészséged megőrzése érdekében. Próbálj meg változatosan étkezni, amely tartalmazza a szükséges mennyiségű fehérjét, egészséges zsírokat, rostokat, vitaminokat és ásványi anyagokat. Került a finomított cukor tartalmú ételeket, és inkább válassz friss természetes alapanyagokat a félkész, kész ételek helyett.

3. Aludj eleget: Az alvás nagyon fontos az egészséged szempontjából, mivel segít a testnek pihenni és regenerálódni. Próbálj meg minden éjszaka 7-8 órát aludni, és biztosíts magadnak egy nyugodt, csendes, hűvös környezetet, ahol jól tudsz pihenni. Ha nehézséget tapasztalsz az elalvással, próbáld meg szabályozni az alvási szokásaidat, például a lefekvési időpontodat és az ébrenléti idődet. És tudom, hogy ennek nem fogsz örülni, de lefekvés előtt két órával semmi képernyő nem megengedett. A tv, telefon, egyéb kütyük kijelzője által kibocsátott fény ugyanis az elalváshoz szükséges hormon (melatonin) termelődését meggátolja.

+1. Élj szeretetben. Legyél jóban saját magaddal, ápold a kapcsolatot a családoddal és a barátaiddal. Hiszen ez az, ami értelmet ad az egésznek. Hogy érezd jól magad a bőrödben, és érezz.

Ezekben is, mint minden másban meg kell találni a saját ritmusodat, azt, hogy neked mi, hogyan a legjobb. Kísérletezz bátran, és bátran kérj segítséget szakemberektől, ha egyedül nem megy. Nem tudunk mindent megoldani egyedül, azért vagyunk, hogy segítsünk egymásnak.

Call Now Button