fbpx Skip to main content

A Total Barre™ 10 előnye

Közzétette: 2017-04-10Pilates, Total Barre™

Ugyan első látásra úgy néz ki, mint a balett, mégsem sokban hasonlít rá. A Total Barre™ egyszerűen csak magába foglalja a balett néhány elemét, melyet más mozgásformákkal ötvöz. A pliék és piruettek mellett a Total Barre™ edzéseken találkozhatunk többek között a pilates, a tánc, a jóga és a funkcionális edzés elemeivel is. A Barre edzéseken a balettot kísérő klasszikus muzsika helyett inkább modern, motiváló zene szól. Cikkünkben bemutatjuk a Total Barre™ 10 előnyét!

  1. Az ízületeket kíméli, de az izmokat nem!

Az apró, kontrollált mozdulatok csökkentik az ízületekre, porcokra, gerincre gyakorolt nyomást. Azok, akik rendszeresen járnak Total Barre™ órákra, nem csak feszes izmokkal, de gyönyörű tartással is büszkélkedhetnek.

  1. Nincs szükség korábbi tapasztalatra

Mindenki más pontról indul, más jelenti számára a kihívást és más erősségei vannak. És ez rendben is van. Ha félsz, hogy nem érted majd a mozdulatokat, vagy nem lesz erőd végigcsinálni a tréninget, ne aggódj – az edzők segítenek, mindent szépen elmagyaráznak, anélkül, hogy kiabálnának vagy lejáratnának a többiek előtt. Ne feledd, tűzz ki magad elé reális célokat és próbáld azokat elérni. Ne azzal foglalkozz, hogy mennek a gyakorlatok a többieknek!

  1. Mozgasd át magad tetőtől talpig!

Minden fárasztó óra után érezni fogod, hogy a teljes izomzatodat megmozgattad. Erősnek, fittnek és magabiztosnak fogod érezni magad a fáradtság ellenére is, és hidd el, ez csodálatos érzés!

  1. Ne ijedj meg, ha remegnek az izmaid!

A Total Barre™ apró mozdulatai, melyeket sokszor kell megismételni, kiválthatják az izmok remegését. De ettől ne ijedj meg! Ez a remegés teljesen normális, sőt, ez az edzés célja, ugyanis azt jelenti, hogy kifárasztottad az izmot és kényszeríted arra, hogy feszesebb legyen.

  1. Változatok minden szint és korosztály számára

A Barre órák szépsége abban rejlik, hogy az apró mozdulatok skálája kiszélesíthető vagy leszűkíthető az órát látogató személyek igényei szerint. A gyakorlatok módosíthatóak úgy, hogy megfeleljenek a kezdőknek, várandós nőknek, sérüléssel küszködőknek is. A mozdulatok skálája azonban ki is szélesíthető, ha valaki nagyobb kihívásra vágyik!

  1. Növeli a rugalmasságot

A rugalmasabb izomzat a Barre edzések egyik legnagyobb előnye. Kombinálva az izmok erősítésével, a Total Barre™ megfelel mindenkinek – annak, aki erős, de nem túl hajlékony, és annak is, aki gyengébb, viszont szuper hajlékony. Az erős és rugalmas izmok megvédenek a sérülésektől és biztosítják, hogy minél tovább élhessünk aktív életet.

  1. A Total Barre™ sosem unalmas

Az edzések résztvevői rendszerint arról számolnak be, hogy csak úgy elrepült az órára szánt idő. A gyakorlatok sokszínűsége, a jó zene és a változatos koreográfia biztosítják, hogy az edzés szórakoztató legyen.

  1. Dobd le a felesleges kilókat!

Sok gyakorlat a test legnagyobb izmait célozza. Minél nagyobb az izom, annál több kalóriát használ fel. A folyamatos edzés feszes izmokhoz, gyorsabb anyagcseréhez és több kalória elégetéséhez vezet. A Barre edzések egészséges étrenddel kiegészítve megszabadíthatnak a felesleges kilóktól.

  1. Jó edzés annak is, aki valamilyen más sportot is űz

Mivel a Total Barre™ javítja az állóképességet és minden izmot megdolgoztat, remek kiegészítés azoknak is, akik aktívan foglalkoznak valamilyen más sporttal.

  1. Gyors eredmények

Az első néhány edzés után valószínűleg elég erős izomlázad lesz, de ne aggódj, az eredmények is gyorsan láthatóvá válnak majd, tehát kitartás! Heti 2-4 edzés már egy hónap után látható eredményeket biztosít. Jobb lesz a tartásod, laposabb a hasad és feszesebbek a combjaid.

Szerintünk ez a 10 dolog elég jó ok arra, hogy belevágj, nem?

 

Call Now Button