fbpx Skip to main content

Celebek, akik a pilatesre esküsznek

Közzétette: 2019-09-29Pilates

Mi a közös a Rose-ban, a Titanic film sztárjában, a Jóbarátok Rachel-jében, a pop királynőjében, egy világhírű topmodellben, és az angol foci legfényesebb csillagában? Igen, mind milliomosok, és mindegyikük hatalmas népszerűségnek örvend, de most nem erre célzunk. Szóval, mi a közös bennük?
A pilates!
Bizony – mind fanatikus pilates rajongók. Nézzük, miért!
1. Jennifer Aniston
Hosszú éveken át küszködött krónikus hátfájással és idegbecsípődéssel a sokak által imádott, Rachel Green-t alakító színésznő. Az utolsó csepp a pohárban a csípőprobléma volt – mikor jelentkezett a fájdalom a csípőjében, eldöntötte, hogy kipróbálja a pilatest. Elég volt néhány óra ahhoz, hogy igazi függő váljon belőle. A hátfájás és a csípőproblémák hamar megszűntek. Azóta már rutinná vált nála a pilates, és a sportnak köszönhetően egészségesebbnek és magasabbnak érzi magát.
2. Vanessa Williams
Úgy tűnhet, hogy a pilates egy újabb trend, de valójában már száz éves! Vanessa Williams, a Született feleségek című sorozat Renee-je több, mint húsz évvel ezelőtt ismerkedett meg a pilates-szel. Arra használta, hogy az első gyermeke születése után visszanyerje a törzsének az alakját. Mivel a pilates leginkább a törzsre fókuszál, így Vanessa rövidesen visszanyerte karcsúságát, és azóta is előszeretettel pilatesezik.
3. Kate Winslet
Ki gondolta volna, hogy a gyönyörű, karcsú színésznő tinédzserkorában súlyfelesleggel küszködött? Pedig Kate Winslet egy időben megütötte a 82 kilót is, felnőttkorára pedig már megtapasztalta a szigorú diétákkal és a könyörtelen edzésprogramokkal járó túlzott szenvedéseket. A színésznőt a hírnév sem óvta meg a kritikáktól – tőle is elvárták, hogy minden pillanatban tökéletes formában legyen. Szülés után döntött úgy, hogy kipróbálja a pilatest, és azóta is lelkesen edz. Állítása szerint újból egészséget és fitt lett a pilates által, és elérte a számára tökéletes alakot.
4. Madonna
A pop királynője is igazi pilates rajongó, talán ezért van az, hogy még 60 felett is őrületesen néz ki. Madonna formája mindig is kifogástalan volt, hiszen egész életében igyekezett minél egészségesebben élni. Az énekesnőnek számos oka van arra, hogy továbbra is kitartson a pilates mellett – a pilatesnek köszönheti a helyes testtartását, a helyes légzéstechnikáját, és a pilates által tudja elkerülni a sérüléseket a turnék alatt.
5. Heidi Klum
Heidi Klum egyszerűen nem tud rosszul kinézni! Ezt a szigorú edzésprogramjának (és persze a géneknek is) köszönheti. Ennek az edzésprogramnak természetesen a pilates is elmaradhatatlan része. Heidi olyannyira szereti a pilatest, hogy még a terhességei alatt sem mondott le róla. Mivel a pilates kismamák számára is kiváló mozgásforma, ezért úgy tudta megőrizni az alakját, hogy közben a baba is tökéletes biztonságban volt.
6. Megan Fox
Megan Fox a példa arra, hogy a pilates még a lusták számára is tökéletes. Megan az egyik interjúban bevallotta magáról, hogy rendkívül lusta, és nem szeret edzőterembe járni. Pont ezért kiválóak számára a pilates lassú, kontrollált mozdulatai, a hosszú nyújtások és a mély légzés. Állítása szerint rengeteget pilatesezik ahhoz, hogy karcsú és feszes maradjon a teste.
7. David Beckham
Így van, hiszen a pilates nem csak nőknek hasznos! Egyre több férfi fedezi fel a pilates pozitív hatásait. Az élsportolók sem maradnak ki a sorból. Ők a pilatest arra használják, hogy hosszú, sérülésektől mentes karriert tudjanak felépíteni. Az angol focista is felismerte a pilatesben rejlő lehetőségeket. Az olasz AC Milan focicsapatban ismerkedett meg a mozgásformával, a csapat vezetői ugyanis ragaszkodtak hozzá, hogy minden játékosuk pilatesezzen. Az edzésprogram drasztikusan lecsökkentette Beckham testzsír tömegét. A következőt mondta a pilatesről: „Napi egy órát pilatesezek. Fantasztikus, és edzettség terén már rég nem voltam ilyen jó formában.” Azt is hozzáadta, hogy már évek óta nem nézett ki ilyen jól.
Még folytathatnánk a listát: Sandra Bullock, Reese Witherspoon, Selena Gomez, Lucy Liu, Naomi Campbell… Ha megnézzük a pilates jótékony hatásait, egyeltalán nem meglepő, hogy a világsztárok is erre a mozgásformára esküsznek. Próbáld hát ki te is, és elmondhatod, hogy ugyanazt az edzésprogramot követed, mint a celebek!

Call Now Button