fbpx Skip to main content

Hogyan válasszunk magunknak mozgásformát?

Közzétette: 2023-04-02augusztus 16th, 2023egészség, Egyéb, mozgás

 

A mozgás kiválasztásakor fontos figyelembe venni az egyéni preferenciákat és az egészségi állapotot is.

Az alábbiakban néhány olyan szempontot sorolok fel, amelyek segíthetnek neked a megfelelő mozgásforma kiválasztásában:

  1. Az érdeklődés és a hobbi: ha valakinek olyan a hobbija, amely magában foglalja a mozgást (pl: tánc, tenisz, kerékpározás), akkor az segíthet a motivációban és a rendszeres testmozgásban.
  2. Az egészségi állapot: ha valaki sérülést szenvedett, vagy valamilyen betegsége van, akkor fontos, hogy a mozgásforma ehhez igazodjon. Például, ha valaki térdfájdalommal küzd, a futás helyett az úszás, vagy a kerékpározás jobb választás lehet.
  3. A cél: a mozgásforma kiválasztásánál fontos tudni, hogy mi a te célod a testmozgással. Más típusú sport lehet jó, ha valaki súlyt akar veszteni, vagy, ha izmot akar építeni.
  4. Az idő és a hely: természetesen fontos az is, hogy rendszeresen tudj járni, és olyan helyet és időpontot válassz, amit jellemzően meg tudsz oldani, és igazodik a te bioritmusodhoz.

Az a legfőbb javaslatom, hogy tényleg szeresd, amit választasz, mert akkor fogsz rendszeresen járni. Ami pedig kiemelkedőben fontos ahhoz, hogy hosszú távon megőrizd az egészségedet.

Ha olyat választasz, amiben nem érzed jól magad, akkor mindig találsz kifogást, hogy miért hagyd ki az aktuális alkalmat.

De, ha igazán szereted, amit csinálsz, akkor fontos lesz, és biztosan szakítasz időt a mozgásra, azaz magadra. És teljes szívemből hiszem, hogy mozgással mindig tehetünk magunkért, azért, hogy jobb állapotba kerüljünk.

Call Now Button