fbpx Skip to main content

Maradj otthon?!

Közzétette: 2023-04-14egészség, Egyéb

 

 

Mostanában egy érdekes jelenségre lettem figyelmes.

 

Azt látom, hogy nem mindenkinek való a home office. És nem mindenki tudja jól használni.

 

Félre ne érts, én imádok online is dolgozni. De ezt nem azért, hogy ne kelljen emberekkel találkoznom, és bezárkózzak, hanem azért, mert megadja azt a szabadságot, hogy a világ másik végéről is tudok dolgozni, miután strandoltam egyet, vagy épp mielőtt mennék valami tanfolyamra, a barátaimmal ping-pongozni, vagy bárakármi.

 

Szóval szuper, ha királylányok lehetünk a saját kastélyunkban, de ne zárkózzunk be a toronyba, és dobjuk ki a kulcsot az ablakon várva, hogy a sárkány, vagy a királyfi megment (Erről van egy elméletem, hogy a sárkány meg a királylány szeirntem ugyanaz amúgy, ugyanannak az érmének a két oldala, de ezt majd máskor kifejtem, ha érdekel!).

 

Egyrészt nem biztos, hogy tudja, hogy ott vagy, másrészt sajnos az a jó, vagy rossz hírem – igény szerint döntsd el… -, hogy egyedül te vagy a felelős a boldogságodért, és neked kell tenni magadért.

 

Vannak szerencsére segítők, mert valahogy úgy teremtették ezt a világot, hogy szükségünk legyen egymásra, és nem tudunk egyedül mindent megoldani. Nem tudok egyetérteni azzal a törekvéssel, hogy „én önálló vagyok, nekem nincs szükségem senkire”. Pedig, ha valaki, én megpróbáltam. De a legalapvetőbb dolgokban is szükségem van másokra. Elmegyek a boltba élelmiszert vásárolni, szükségem van olyan emberekre, akik megtanítják nekem, amit szeretnék, segítségre van szükségem, ha elromlik az autóm, a ruháimat sem magam varrom. És akkor az érzelmi szükségletekről még nem beszéltem.

 

„Az emberi kapcsolódás csodája az, hogy képesek vagyunk egymás segítségére lenni, és támogatni egymást, hogy boldogabbak, beteljesedettebbek legyünk.” – ismeretlen szerző

 

Amire szeretném felhívni a figyelmet: MOZDULJ KI!

 

Sétálj, menj el társaságba, sportolj, táncolj, járj koncertekre, színházba, akármit, amit szeretsz, vagy valaha szerettél.

Egyszerűen ez kell ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben. Kellenek másfajta ingerek is, esztétika és nem utolsósorban más nézőpontok. Ha a saját agyunkban becsípődik valami, és a saját hülyeségünkben pörgünk otthon, úgy nehéz lesz előrébb jutni. Leginkább azért, mert nincs semmilyen új adatod, ami esetleg kihoz a problémából, vagy meg tudod oldani.

 

Persze, ha te már tudsz mindent, az király, de akkor légyszi azért gyere ki, hogy segíts másoknak is, hogy ők is okosabbak legyenek.

 

Magamból kiindulva, én akkor zárkózom be, ha nem vagyok jól. De én nagyon szerencsés vagyok. A családom, a barátaim hagyják egy kicsit, hogy eljátsszam a hattyú halálát, aztán fenékbe billentenek – igyekszem finoman fogalmazni -, és akkor kirántanak a rossza passzból.

Biztos vagyok benne, hogy neked is vannak ilyen emberek a környezetedben. És ott vagy magadnak te is. Legyél hálás magadnak, és nekik. Ápold az emberi kapcsolataidat. És igen, ebbe te magad is beletartozol… Milyen a magadhoz való viszonyod?! Hmmm? Napi 24 órát vagy magaddal, szerintem érdemes ebbe is fektetni némi időt, energiát, hogy olyan emberré válj, akivel jó együtt lenni non-stop.

 

És tudod, mi a nagyszerű?! Hogy ez csak úgy megy, ha másoknak is segítesz. Biztos vagyok benne, hogy van benned egy olyan egyedi kombinációja a dolgoknak, amit csak te tudsz. Amiben te vagy a legjobb ezen a világon. Keresd meg, legyél benne profi, add át másoknak. Ezzel önmagadnak és másoknak is segítesz. Tegyük egy jobb hellyé ezt a világot!

 

De ehhez ki kell jönni a vártoronyból…. Kérhetek valamit?! Gyere ki, és tegyél ma valamit valakiért csak úgy. Ez lehet egy mosoly, egy beszélgetés, bevásárolsz valakinek, akinek ez nehézséget okoz, kitakarítod a párod kocsiját, akármi, amivel a másiknak örömet okozol.

 

És nézd meg, hogy érzi a másik magát ettől. És te, hogyan érzed magad ettől.

Ha van kedved írd meg nekem, mit tapasztaltál!

 

Csodás napot kívánok neked!

 

Jancsó Veronika

Call Now Button