fbpx Skip to main content

Végre itt a tavasz!

Nem tudom, te, hogy vagy vele, én nagyon szeretem a tavaszt. Ahogy melegszik a levegő, zöldül a természet.

A tavasz olyan, mint egy új élet, amely mindenhol körülvesz bennünket, és megtölti az életünket reménnyel, és lehetőségekkel.

Én télen viszonylag hamar behúzódok, és este a hidegben, sötétben nem annyira van kedvem kimozdulni (és most nagyon finoman fogalmaztam).

Viszont ilyenkor tavasszal?! Alig várom, hogy kint lehessek a természetben, vagy csak itt a városban akárhol, de lehetőleg a zöldebb területeken. Képzeljétek el, elkezdtünk barátokkal újra kosarazni. Kb. gimiben dobáltam utoljára… De elképesztően élvezem, hogy mozgunk, beszélgetünk, nevetünk, szórakozunk. Együtt.

„A tavasz olyan, mint egy friss lap, amelyre bármit felírhatunk.” – Christina Rossetti

Ha te is kedvet kaptál összeszedtem nektek pár mozgásformát, hogy tavasszal miket tudsz csinálni:

  1. Kirándulások: A természetben való séták, túrák, hegymászás, vagy éppen az erdőkben való biciklizés minden korosztály számára kellemes kikapcsolódást jelenthetnek.
  2. Piknikezés: Szervezz pikniket a barátaiddal vagy családtagjaiddal, és élvezd a természetet közben! Ehhez nem szükséges túl sok dolog, csak egy jó helyszín, egy pokróc, valamint némi étel és ital.
  3. Vízi sportok: Ha van a közelben tó, folyó vagy tenger, kipróbálhatod a kajakozást, kenuzást, szörfözést, vízisíelést.
  4. Kertészkedés: Ha van kerted, szánj időt a növényekkel való foglalkozásra! Ültess virágokat, zöldségeket vagy gyümölcsöket, és figyeld, ahogy növekednek és fejlődnek.
  5. Táborozás: A kempingezés kiváló lehetőség a természet közelségének átélésére, és számos szórakoztató tevékenységet kínál, mint például a sütés-főzés, a tábortűz melletti beszélgetések, az éjszakai csillaglesés vagy a túrázás.
  6. Sportolás: Számos sportolási lehetőség adódik a szabadban, mint például a futás, a kerékpározás, a tollaslabda, a kosárlabda,  a strandröplabda vagy a foci.
  7. Fotózás: Ha szeretsz fotózni, menj el a szabadba, és keresd meg azokat a helyeket, amelyek érdekesek lehetnek a fényképezés szempontjából. Élvezd a természet szépségét, és örökítsd meg azt a saját kameráddal!

Én ezek közül többet is szoktam gyakorolni. A lényeg a töltődés. Van, amikor inkább egyedül kertészkedem például, és van, amikor társaságban szeretek lenni. Számomra mindkettő rendben van. De ezt a tavaszi napsütést, jó levegőt ki nem hagynám! Be kell valljam, én az esőt is szeretem. Különösen az eső utáni friss levegőt…

Nekem a tavasz olyan, mint egy meleg ölelés, amelyben az ember megpihenhet, és feltöltődhet az új évszakra.

jó szórakozást kívánok neked!

Jancsó Veronika

Call Now Button