fbpx Skip to main content

Vesd be a stretchinget is a strand-formád elérésére!

Közzétette: 2019-05-10stretching

Vesd be a stretchinget is a strand-formád elérésére!

 

Bár mostanában nem mindig csodás, napsütéses, időjárással kényeztet bennünket a természet, azert mindannyiunknak eszébe jut a megállíthatatlanul közeledő nyár, … s vele együtt az egyre rövidebb és lengébb ruhák, “combvillantós” szoknyák, popsira simuló shortok, feszes, ujjatlan pólók és hááát… a múltkor abban kirakatban látott, fantasztikusan szexi bikini. 🙂

Legtöbbünk már az edzéseinket is igyekszünk aszerint alakítani, módosítani, hogy a lehető legcsinosabb formánkat hozhassuk, mire a ruházatunk mennyisége és hossza lecsökken 🙂

 

Van ehhez még egy plusz ötletünk! 🙂

Lehet, hogy nem is gondolnád, de a rendszeres, tudatos nyújtás(stretching) hatékonyan hozzájárulhat az álom-külsőd eléréséhez.

A stretching, a mindennapi életünkre való fizikai,- élettani,- és pszichikai jótékony hatásairól illetve, hogy miért érdemes rendszeresen stretching órákra járni, egy korábbi blog bejegyzésben már részletesen olvashattatok.

Nézzük meg most mindezeket az esztétikus külső szempontjából:

 

A rendszeres nyújtás segít az izmok rugalmasságának megőrzésében, – helyreállításában és -fejlesztésében, jót tesz az ízületeknek, szalagoknak, inaknak. Ezzel csökken a sérülésveszély, kevesebb eséllyel alakul ki izomláz, a fáradt és megterhelt izomzat pedig gyorsabban regenerálódik.

  • Így például nem kell edzést(akár többet is) kihagynod túlterheltség, húzódások, gyulladások vagy akár komolyabb sérülések miatt.
  • A rugalmas izomok teljesítőképessége javul, ezzel hatékonyabbá válik az edzés, melynek köszönhetően a megcélzott eredmények( alakformálás, izomépítés, fogyás stb.)is hamarabb megérkezhetnek.
  • A nyújtó gyakorlatok, segítik a kötőszövetek rugalmasan tartását is, ami, ha például fogyás a cél, megelőzheti, hogy a súlyvesztés helyén “lógó” bőr maradjon. Más szavakkal, a test feszességének megőrzésében is szerepe van.
  • A hajlékony és rugalmas test tónusosabb, ami a külalakunkban úgy jelenik meg, hogy az izmok “láthatóbbá”, egymástól finoman ekülöníthetővé válnak, testtartásunk pedig szebbé és elegánsabbá válik.

 

Összegezve: ha szeretnéd “kimaxolni” a nyári “bomba-alak projectedet” , érdemes beépítened az edzéstervedbe legalább heti 1-2 alkalommal a stretching órát is.

Jelentkezz egyéni, vagy csoportos órára hozzánk, ha kedvet kaptál, és tapasztald meg te is az elismerő pillantásokat jutalmul!

Call Now Button